Wednesday, December 14, 2011

Panas Berapi ! ASB diragui di Selangor?


Terdapat dakwaan oleh satu pihak, bahawa ASB diragui di Selangor... Benarkah seperti yg didakwa? 
Terdapat juga dakwaan beberapa siri taklimat oleh pihak tertentu dilakukan di pejabat-pejabat negeri....Benarkah?

Kenapa perkara ini baru ditimbulkan oleh pihak tersebut? Walhal sudah bertahun lamanya skim ASB telah ada. Alasannya, terdapat beberapa pelaburan yang diragui statusnya...? Pelik...mana perginya mereka yang duduk sebagai pihak yang mengawal selia pelaburan yang dibuat berdasarkan Syariah?

Tapi aku pun nak tanya gak, apakah status hasil-hasil cukai rumah perjudian, rumah urut, cukai pelabuhan yang membawa masuk barangan import yang diragui statusnya, cukai tanah bagi premis2 yang diragui statusnya dan berbagai-bagai yang dikutip oleh Kerajaan Negeri? 

Hasil kepada Kerajaan Negeri dan dibayar pula gaji kepada penjawat awam Negeri? Adakah dari punca yang sama?

Aku pun nak tahu gak. Semoga pihak yang terlibat dapat memberikan penjelasannya.

3 comments:

 1. Ok sudah dipautkan link blog tuan
  yg hamba punya mohon dilinkkan juga di blog tuan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
   Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

   Delete
 2. Mereka tu talibarut Dap, nak menghancurkan apa saja yang melayu ada... Pas tu anak babi Dapig. kalau Pas anak babi, automatic ahlinya ahli babi.

  ReplyDelete